UTCN pregătește lansarea unor noi invenții la Pro Invent

Trimite și altora

Salonul de Inventică PRO INVENT din acest an va aduce în atenția publicului larg o gamă de idei creative extrem de ingenioase pe care studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca le dezvoltă în cadrul grupurilor de cercetare din diferite laboratoare ale universității. Printre acestea se află brațul robotic cu șase grade de libertate, dar și fruguderul inteligent, integrat  cu asistență vocală.

 

Acesta are următoarele funcționalități: interogarea conținutului, oferirea de rețete,  notificări cu produsele care se apropie de expirare și chiar și sfaturi nutriționale. Accestea sunt doar câteva dintre cele peste 400 fr invenții prezentate  la Pro Invent. Anul acesta, evenimentul are loc în Sala Polivalentă.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCompaniile austriece, tot mai interesate de domeniul smart city și de cel al gospodăriei comunale din Cluj
Next articleCinema 4DX la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five + twelve =