Companiile austriece, tot mai interesate de domeniul smart city și de cel al gospodăriei comunale din Cluj

Trimite și altora

Transilvania atrage tot mai mulți investitori austrieci din domenii precum gestiunea apelor uzate sau gospodărirea comunală. O delegație care include 14 companii austriece au vizitat șase județe pentru a identifica oportunitățile de investiții, precum și potențiali parteneri.

Companiile austriece sunt interesate să se implice în proiecte care se referă la gestiunea deșeurilor, gospodărire comunală sau managementul apelor uzate. De asemenea, ele sunt interesate și de domenii precum dezvoltarea unor orașe inteligente verzi. Delegația austriacă a fost organizată cu ajutorul Ambasadei Austriei în România.

Această misiune economică este consecința unui interes foarte mare manifestat de austrieci pentru România, spune consilierul comercial Gerd Bommer. La rândul lor, autoritățile clujene, precum și companiile locale, sunt interesate de posibile parteneriate cu companiile austriece care pot aduce capital și tehnologii noi, spune vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar.

În România, există peste 3.500 de companii cu capital austriac. Austria este unul dintre cei mai importanți investitori în economia românească, precum și un partener comercial de prim-rang al României.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Un duel între două femei
Next articleUTCN pregătește lansarea unor noi invenții la Pro Invent
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two + eighteen =