Ministrul Apărării, Mihai Fifor: Cei 2 la sută din PIB alocați pentru Apărare trebuie să se întoarcă în economia românească

Trimite și altora

România va face în continuare eforturi susținute să își modernizeze armata, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. El a declarat că, în acest an, România va primi primele 36 din cele 225 de blindate Piranha 8×8. Primele 30 de blindate vor fi fabricate în Elveția, iar celelalte vor fi produse la Uzina Mecanică București, a adăugat Mihai Fifor.

”Vom achiziționa patru corvete, iar cu off-set-ul de la acestea vom moderniza cele două fregate aflate în dotarea noastră”, a spus Mihai Fifor.

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că și cele patru corvete care vor fi achiziționate pentru marina militară vor fi construite pe teritoriul României. El a mai afirmat că politica Guvernului României este aceea de a întoarce cât mai mult în economia românească cei 2 la sută din PIB pe care îi primește bugetul Apărării. Mai mult, în acest context, și bateriile de coastă formate din rachete ar putea fi fabricate în România. În plus, a adăugat Mihai Fifor, industria de apărare din România va putea asigura mentenanța și pentru echipamentele altor state NATO și a menționat în acest sens discuțiile purtate cu oficiali din Croația. Ministrul Apărării a vizitat azi Divizia 4 Gemina din Cluj, precum și Spitalul Militar Cluj.

Comments

comments

SHARE
Previous articleJazz in the Park anunță 13 nume de top din jazz-ul contemporan. Trei dintre trupe au câștigat premii Grammy
Next articleIndustria electronică se dezvoltă la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − 6 =