SportinCluj.ro: Care este miza financiară pentru CFR Cluj, dacă echipa se va califica în Liga Campionilor

Trimite și altora

Concurența pentru titlul de campioană a României devine și mai dură, după ce UEFA a anunțat că va crește sumele oferite echipelor calificate în Liga Campionilor. Din România, doar campioana va avea posibilitatea să concureze pentru calificarea în grupele celei mai importante competiții europene, potrivit SportinCluj.ro.

Calificarea în grupele Ligii Campionilor va fi răsplătită cu 15 milioane de euro. La această sumă se adaugă și cota din market-pool, calculată proporțional cu valoarea drepturilor de televizare din fiecare țară, precum și încasările din biletele vândute pentru cele trei partide de pe teren propriu. De asemenea, se adaugă bonusurile pentru egaluri și victorii. Gazeta Sporturilor a calculat că echipa care va deveni campioană a României va putea încasa aproximativ 25 de milioane de euro doar din calificarea în grupele Ligii. Această sumă reprezintă dublul bugetului FCSB, cel mai bogat club din Liga I. Pentru titlul de campioană concurează cu șanse mari CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova. 

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleIndustria electronică se dezvoltă la Cluj
Next articleEstimare: Prețul mediu al imobiliarelor din Cluj va crește cu 5 la sută în 2018
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 5 =