Estimare: Prețul mediu al imobiliarelor din Cluj va crește cu 5 la sută în 2018

Trimite și altora

Clujul își va consolida în acest an poziția de cea mai scumpă piață imobiliară din România. În ciuda creșterii indicelui ROBOR, a devalorizării leului în raport cu euro și a schimbărilor din politica locală, experții estimează că și în 2018, piața imobiliară din Cluj va crește în medie cu 5 la sută.

Prețul mediu al proprietăților imobiliare din Cluj-Napoca a cunoscut creșteri constante în ultimii ani, iar în acest an tendința va fi menținută, estimează experții imobiliari. Au existat diferiți factori economici și fiscali care au încetinit în acest an ritmul creșterii, însă, în nici un caz, prețurile nu vor scădea, spune Ioana Oltean, fondatoarea uneia dintre cele mai importante agenții imobiliare din România, Napoca Imobiliare.

”Prețul mediu al apartamentelor depășește în Cluj-Napoca prețul de 1.400 de euro pe metrul pătrat. În centrul Clujului, acest preț mediu trece de 2.000 de euro pe metrul pătrat. Noi credem că în acest an vom avea o creștere de 5 la sută”, a spus Ioana Oltean.

Specialiștii în piața imobiliară spun că prețurile cresc la Cluj dintr-un motiv simplu: cererea de locuințe este mai mare decât oferta. De asemenea, contează și faptul că sunt mari grupuri sociale care au venituri peste medie, precum angajații din industria IT sau studenții străini, care investesc în continuare în acest domeniu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSportinCluj.ro: Care este miza financiară pentru CFR Cluj, dacă echipa se va califica în Liga Campionilor
Next articleAu început înscrierile pentru Competiția Locală a TIFF
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 − three =