Inventatorul Adrian Roșca a creat mașina cu aer comprimat. El susține că va fi cel mai rapid automobil din lume

Trimite și altora

Un inventator român a creat o mașină despre care spune că are capacitatea să schimbe industria auto. Mașina creată de Adrian Roșca are câteva principii inovatoare: ea funcționează cu aer comprimat și dispune de așa-numite roți libere, care îi conferă capacitatea de a se deplasa pe teren greu.

Inventatorul Adrian Roșca a strâns medalii de aur la mai multe saloane de inventică organizate în România, pentru mașina sa, despre care inventatorul român afirmă că este cea mai ecologică, pentru că singurul combustibil pe care îl folosește este aerul comprimat. De asemenea, datorită unui nou sistem de roți, mașina sa ar putea fi cea mai rapidă din lume, după cum afirmă inventatorul. De asemenea, potrivit lui Adrian Roșca, mașina pe care a proiectat-o este foarte ușor manevrabilă.

Inventatorul român a realizat deja un prototip de mici dimensiuni al acestei mașini. El caută parteneri cu ajutorul cărora să poată realiza un model la scară 1:1 al mașinii, iar după aceea speră să îi convingă pe marii producători de automobile să înceapă producția în serie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRegulile de circulație rutieră, schimbate pe străzile Alexandru Vaida Voevod și Teodor Mihali
Next articleSpațiu pietonal în Piața Lucian Blaga din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten + three =