Clujul se pregătește pentru hackathonul Challenge Accepted

Trimite și altora

Challenge Accepted – competiție organizată de Școala Informală de IT – se află anul acesta la a patra ediție, într-un nou format. 100+ hackeri, 10+ mentori, 25 de echipe și 48 de ore de codare – așa arată provocarea din acest an, deschisă publicului, sub forma unui Hackathon.

”Pornim de la o serie de nevoi reale regăsite în viața de zi cu zi în domeniul medical, în educație și în comunitate. Invităm ONG-uri, instituții, asociații profesionale și nu numai să-și prezinte concret problemele cu care se confruntă astăzi. Probleme pe care, pe parcursul Hackathon-ului, le transformăm în provocări și încercăm să le rezolvăm cu ajutorul tehnologiei.

În prima etapă, participanții au la dispoziție 48 de ore pentru a gândi soluții simple la provocările puse în joc. Într-un singur weekend, ideile de rezolvare a problemelor existente – pe care le întâlnim cu toții – se transformă în prototipuri incipiente. De acolo, cele mai reușite propuneri, au șansa de a trece într-o fază de incubare pentru a duce produsele pe piață.

Echipe multidisciplinare, mentorate de practicieni cu experiență în companii IT internaționale, vor accepta în acest an provocarea. JAVA, Android, iOS, C#, JavaScript, Big Data, Machine Learning, Cloud, IoT sensors (Raspberry Pi, Arduino) sunt doar o parte dintre tehnologiile cu care developerii vor lucra în timpul Hackathon-ului.

Căutăm să găsim acele soluții care vor avea impact pozitiv semnificativ în viețile oamenilor. Iar aceste soluții, de multe ori, sunt mai simple decât par la început. În plus, pe lângă experiența efectivă pe care participanții o vor dobândi prin acest exercițiu, ne dorim să scoatem cât mai multe produse în față. Să le vedem puse în practică – că își îndeplinesc rolul de a rezolva cel puțin o parte dintre provocările cu care ne confruntăm – și noi, dar și cei care activează în comunitatea noastră – în domeniul medical, în educație, și în zona socială”, spun organizatorii.

Challenge Accepted – Hackathon are loc în 20 – 21 – 22 aprilie, la Cluj Business Center. Evenimentul este susținut și de mentorii și comunitatea de alumni de la Școala Informală de IT.

Comments

comments

SHARE
Previous articleNoi lucrări de reabilitare pe drumurile județene din Cluj
Next articleScandalos! Cum penalizează Ministerul Educației universitățile performante din România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − fifteen =