Porsche Engineering Romania plănuiește să ajungă la 120 de angajați în 2018

Trimite și altora
www.haitonic.com

La mai bine de doi ani de la înființarea sa în Cluj-Napoca, Porsche Engineering România, subsidiara locală a furnizorului global de servicii de inginerie, și-a extins aria de activitate în domeniul ingineriei auto și își propune să ajungă la o echipă de 120 de angajați până la sfârșitul acestui an.

Pe lângă tipurile de proiecte pe care inginerii Porsche din Cluj se axau până acum – dezvoltarea de funcții noi pentru automobile, proiectarea și simularea sistemelor de propulsie – filiala locală a companiei a adăugat noi servicii în portofoliul său, în prezent acesta incluzând și arii precum cercetare Big Data, condus autonom și dezvoltarea arhitecturii de infotainment.

”Am început anul 2018 cu multe proiecte noi, în arii foarte dinamice și complexe ale ingineriei software și auto, dar proiectele cele mai pline de provocări sunt cele axate pe tendințe majore la ora actuală – computer vision, machine learning și condus autonom”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România. ”Odată cu extinderea portofoliului nostru, crește și cererea de experți în domeniul ingineriei software. În momentul de față, echipa noastră din Cluj numără 80 de angajați, iar până la sfârșitul acestui an ne dorim să ajungem la un număr de 120 de angajați.”

În următoarele luni, Porsche Engineering România plănuiește să recruteze atât ingineri cu experiență, cât și proaspăt absolvenți, care vor lucra îndeaproape cu specialiștii Porsche din celelalte șapte filiale ale companiei, în cadrul unei rețele globale și bine conectate de ingineri. Odată cu extinderea continuă a echipei locale, Porsche Engineering Romania plănuiește, pentru anul acesta, și relocarea sediului într-o nouă clădire de birouri din Cluj-Napoca – Vivido Business Center – care va răspunde cerințelor unei echipe în creștere și ale unui portofoliu de servicii tot mai divers.

Printre planurile companiei pentru anul în curs se numără și dezvoltarea în continuare a parteneriatelor din mediul academic. După lansarea programului de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor”, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în octombrie 2017, subsidiara locală a Porsche Engineering va sprijini tezele de licență și masterat ale studenților universității, oferind, totodată, oportunități dedicate de doctorat, adresate inginerilor auto cu adevărat pasionați, care doresc să urmeze o carieră în domeniul cercetării.

Despre Porsche Engineering România

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deținută integral de constructorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY