Program pentru creșterea porcilor din rasele Mangaliță și Bazna

Trimite și altora

Programul pentru stimularea creșterii de porci din rasele Mangaliță și Bazna a demarat și în județul Cluj. Primii purcei au fost transportați ieri la noii lor proprietari, care trebuie să îi îngrijească și hrănească până când vor atinge 130 de kilograme.

Carnea acestor animale va ajunge pe mesele clujenilor anul viitor. Clujul este al cincilea județ în care a demarat programul de ajutor de minimis. Aici sunt 40 de furnizori și peste 3.000 de persoane înscrise în program. Cei mai mulți, peste 2.000, doresc să crescă rasa Bazna. Porcii trebuie hrăniți ecologic, doar cu cereale și masă verde.

Direcția Agricolă poate face controale inopinate pentru a se convinge că porcii nu sunt hrăniți cu substanțe chimice. Pentru fiecare exemplar, fermierii obţin 250 de lei de la statul român şi 75 de euro de la Bruxelles. După ce îi cresc, ei păstrează cel mult jumătate dintre purcei, iar pe ceilalţi îi dau procesatorilor. La Cluj, autoritățile au semnat contracte cu două companii, care și-au luat angajamentul să cumpere porcii, în momentul când aceștia ating 130 de kilograme.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePorsche Engineering Romania plănuiește să ajungă la 120 de angajați în 2018
Next articleIohannis: Solicit public demisia premierului Viorica Dăncilă, îi retrag încrederea
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × five =