Clujenii, tot mai interesați de mașinile electrice

Trimite și altora

Interesul clujenilor pentru mașini electrice și hibride este în creștere. Acest interes este stimulat de prestigiul social asociat cu astfel de automobile, de facilitățile acordate de autoritățile centrale și locale, precum și de faptul că aceste mașini sunt nepoluante. În acest context, o companie româno-belgiană încearcă să producă în România o mașină electrică cu două sau trei locuri, care va costa cât o mașină Diesel.

În urmă cu doar câțiva ani, mașinile electrice erau socotite drept o apariție exotică pe străzile Clujului. Însă numărul lor a crescut semnificativ în ultimii ani. Potențialul de creștere este, teoretic, foarte mare, însă, practic, este limitat de infrastructura subdezvoltată, spune reprezentantul unei companii care importă astfel de mașini, Marius Zăhan.

Pentru mulți clujeni, prețul mașinilor electrice rămâne unul prea ridicat. Însă cei care vor să conducă o astfel de mașină și nu își permit să și-o cumpere pot să se urce la volanul unei mașini care poate fi închiriată în regim car-sharing, precum GetPony.

Interesul crescut pentru mașinile electrice a stimulat o companie româno-belgiană să înceapă să lucreze la proiectul unei mașini electrice ieftine, care va fi produsă în România. Proiectarea ei va fi realizată la Cluj-Napoca, spune unul dintre membrii echipei de proiect, Ștefan Breban.

În paralel, și autoritățile publice investesc în acest domeniu. Primăria Cluj-Napoca a cumpărat autobuze electrice cu ajutorul unei finanțări elvețiene. Primele astfel de autobuze urmează să circule pe străzile Clujului încă din această lună.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCheile Turzii atrag turiști din întreaga lume
Next articleEchipa de imagistică a Spitalului Regina Maria din Cluj va beneficia de expertiza Prof. Univ. Dr. Sorin Dudea
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × four =