Liderii austrieci vor un Chişinău european

Trimite și altora

Liderii politici austrieci au luat decizia de a susţine parcursul european al Chişinăului. Preşedintele concernului StarNet, Alexandru Machedon, împreună cu o delegaţie din Republica Moldova, s-a întâlnit mai mulţi membri ai Parlamentului austriac şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din Viena, potrivit ClujToday.ro.

Seria de întâlniri a început cu deputatul austriac dr. Harald Troch. ”Duminică, locuitorii Chişinăului vor decide cine va fi viitorul primar. Eu cred că ar trebui să fie o decizie pentru viitorul Chişinăului, o decizie orientată spre tineri care au nevoie de speranţă, de locuri de muncă, de educaţie. Trebuie să fie o decizie care să pună în primul plan bunăstarea socială şi o economi dinamică, o decizie legată de mai multă cercetare ştiinţifică şi dezvoltarea oraşului Chişinău. De aceea cred că este o decizie legată de valori; valori precum stabilitatea Europei, iar Uniunea Europeană are are programe speciale pentru dezvoltare. Chişinău şi Moldova au nevoie de sprijin. Cred că cooperarea cu Uniunea Europeană poate oferi multă speranţă şi multe oportunităţi pentru oamenilor din Chişinău”, a declarat deputatul dr. Harald Troch.

Un alt important parlamentar austriac, Andreas Schieder, a spus că ”este foarte important pentru că cetăţenii Moldovei faptul că faceţi cauza europeană mai puternică, promovaţi valorile europene, dezvoltarea europeană, investiţiile şi că promovaţi o economie deschisă şi cu accent pe educaţie”.

Reprezentanţii autorităţilor locale din capitala austriacă încurajează, la rândul lor, parcursul european al Moldovei. ”Viena a fost votată pentru a noua oară drept oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii. Eu consider că avem foarte multă experienţă pe care o putem oferi şi altora. Suntem fericiţi că vă putem împărtăşi speranţa că veţi avea un primar pro-european, care doreşte să se alăture Uniunii Europene, astfel încât să putem extinde cooperarea cu dumneavoastră. Mult succes în alegeri!”, a declarat Ulli Sima, consilier municipal în Viena. 

”Am venit aici pentru a înţelege cum ar arăta viitorul Moldovei, pentru că noi şi tinerii vedem ce oportunităţi există aici, în Uniunea Europeană. Există universităţi bune, un bun sistem de sănătate, oraşe frumoase, o infrastructură bine dezvoltată. Ştim că Viena este un oraş de succes în domeniul inovării, în cel al calităţii vieţii, cu străzi bune şi cu parcuri extraordinare. Cred că ar fi important să preluăm acest model şi să îl aplicăm la Chişinău. Dorim să oferim o speranţă reală tinerilor, astfel încât ei să poată rămâne în Moldova şi în Chişinău şi să dezvolte mici afaceri, start-up-uri…”, a declarat preşedintele concernului StarNet, Alexandru Machedon.

”Ne dorim să preluăm din experienţa Vienei bunele practici în domeniul antreprenorial şi administrativ. Vom coopera cu companiile vieneze şi cu cu specialiştii austrieci în educaţie şi în sănătate pentru a creşte calitatea vieţii în Chişinău. Modelul vienez stârneşte entuziasm şi dorim să strângem legăturile cu această capitală europeană”, a transmis partenerilor austrieci viitorul primar al Chişinăului, Andrei Năstase

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Diabolică perseverare. Stăruinţa de a face rău ţărei
Next articleProdusele artizanilor clujeni, tot mai apreciate
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 3 =