IBC Focus: Administrația din Cluj va investi 5 milioane de lei în platforme subterane pentru deșeuri

Trimite și altora

Clujul încurajează reciclarea cu peste 5 milioane de lei investiți în 100 de platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor, afirmă agenția IBC Focus. În 2018 au fost deja anunțate 22 noi proiecte ce vizează amplasarea de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere în Cluj-Napoca. Aceste proiecte fac parte dintr-un plan amplu ce include amplasarea a 100 de platforme pe parcusul a 12 luni.

Conform unei Hotărîri a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca adoptată la data de 22.09.2017, îmbunătățirea procesului de reciclare selectivă a deșeurilor menajere a devenit un obiectiv principal în misiunea: Cluj Smart City. Astfel, administrația locală a elaborat un amplu proiect în valoare totală estimată de 5.361.985,44 lei ce prevede amplasarea a 100 de platforme subterane care să faciliteze și să încurajeze procesul de reciclare selectivă. 

„În anul 2017 Primăria a intensificat campaniile de conștientizare a populației în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor (atât în zonele de case cât și în cele de blocuri), în special în zonele unde au fost date în funcțiune platformele subterane. Ca o concluzie, în perioada ianuarie-aprilie 2018, cantitățile de deșeuri reciclabile colectate de la populație au crescut de 3 ori, față de perioada similară 2017 (ianuarie -mai). De exemplu: de la 369 t în 2017 am ajuns la colectarea a 956 t în 2018. Urmează să realizăm în punctele circulate din oraș 30 de sisteme alcătuite din 2 containere, care funcționează pe baza unor panouri solare pentru compactarea deșeurilor: acestea vor fi amplasate în piețele centrale, parkinguri și în alte zone aglomerate din oraș. A fost transmisă documentarea privind licitația spre validare la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP). Sperăm ca aceste sisteme să funcționeze până la finalul lunii august”, afirmă biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

IBC Focus, lider de piață în monitorizarea pieței șantierelor din România a realizat prin intermediul proiectului Plăcuța de Șantier, panourile necesare pentru cele 13 proiecte implementate deja în acest an. Restul de 9 proiecte sunt în momentul de față în stadiul de elaborare a documentațiilor necesare pentru implementare.

Proiecte similare au început și în alte județe, respectiv Caraș-Severin, Arad, Alba, Vâlcea și Olt.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul se pregătește de Festivalul Luminii
Next articleCum se restructurează industria IT din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 + 5 =