Adrian Rus de la Komoder, românul care livrează fotolii de masaj la Polul Nord

Trimite și altora

Un român a fondat o firmă, numită Komoder, care livrează fotolii de masaj inclusiv la Polul Nord. Adrian Rus a livrat două fotolii de masaj în cel mai nordic punct al Norvegiei, nu departe de cel mai nordic punct de pe planetă. Tânărul clujean conduce o afacere care are are magazine proprii în România, Spania, Italia și Bulgaria și care devine tot mai extinsă la nivel internațional.

Adrian Rus a fondat în anul 2011 o companie care a dorit să mizeze pe o nișă aparte: fotoliile de masaj. Acestea suplinesc în mare măsură munca unui maseur profesionist și sunt dorite mai ales de cei care duc o viață sedentară și care își petrec prea mult timp la birou. Fotoliile de masaj sunt rodul unei colaborări internaționale: designul și multe detalii tehnice sunt realizate de o echipă de specialiști din Cluj, iar producția efectivă este făcută în China și în Japonia, țările cu cele mai bune școli de masaj din lume. Faima acestor fotolii de masaj s-a răspândit rapid, iar firma lui Adrian Rus a ajuns să facă livrări inclusiv la Polul Nord, după cum spune antreprenorul clujean.

”Am avut o livrare la Polul Nord foarte interesantă… Clientul testase un fotoliu de masaj la un alt prieten, care era într-o vacanță. Au agreat să cumpere două astfel de fotolii, dar dânșii voiau, bineînțeles, să le primească acasă. Ei locuiau în cel mai nordic punct al Norvegiei. A fost o provocare pentru noi chestiunea aceasta, pentru că e un singur avion care zboară în direcția aceea. Am livrat comanda pe calea aerului, dar a ieșit foarte bine și clienții au fost foarte mulțumiți”, a spus fondatorul Komoder.

Compania fondată la Cluj a ajuns să aibă reprezentanțe în patru țări, mai spune Adrian Rus. ”Toate eforturile mele ca antreprenor se concentrează acum pe internaționalizarea afacerii”, mai spune fondatorul Komoder.

Fotoliile de masaj concepute la Cluj și produse în Asia se bucură de succes pentru că ele oferă mai mult decât o simplă experiență mecanică. Ele încorporează un software care scanează corpul fiecărei persoane care utilizează acest dispozitiv, iar apoi programul elaborează o schemă de masaj bazată pe tehnicile maseurilor din China și din Japonia. Mai mult, aceste fotolii oferă inclusiv posibilitatea de a utiliza căldura, pentru relaxarea mușchilor, ori ionii negativi de oxigen, care au un efect benefic asupra corpului uman. Tetiera fotoliilor permite utilizarea de cromoterapie, adică relaxarea cu ajutorul luminii generate de dispozitive de tip LED, ori relaxarea cu ajutorul unor sunete ambientale difuzate de sistemele audio încorporate în aceste fotolii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleARIES Transilvania lansează proiectul Transilvania Digitală Inovativă
Next articleBritanicii au cumpărat Maestro Business Center
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen − nine =