Britanicii au cumpărat Maestro Business Center

Trimite și altora

Unul dintre cele mai importante centre de birouri din Cluj, Maestro Business Center, a a fost cumpărat de britanicii de la First Property Group. Potrivit site-ului bursei din Londra, London Stock Exchange, tranzacția a fost intermediată de compania Colliers International Romania.

Suprafața Maestro Business Center este de aproximativ 10.000 de metri pătrați, dintre care 6.845 de metri pătrați sunt destinați închirierii. În prezent, clădirea de birouri este ocupată în proporție de 100 la sută, potrivit TransylvaniaToday.ro.

Maestro Business Center a fost construit de o companie controlată de Horia Ciorcilă, președintele consiliului de administrație al Băncii Transilvania, și de Dorel Goia, deținătorul grupului Teraplast din Bistrița. Prețul cerut pentru acest imobil a fost de 8,8 milioane de euro, dar valoarea pentru care a fost încheiată tranzacția nu este cunoscută.

Potrivit London Stock Exchange, cumpărarea a fost finanțată atât prin sume oferite de fonduri de investiții, cât și printr-un credit bancar. Valoarea creditului nu a fost publicată, iar suma oferită de fonduri de investiții a depășit suma de 3 milioane de lire sterline.

Printre clienții Maestro Business Center se numără companii internaționale precum Steelcase sau IBM. Gradul de ocupare a clădirii este de 100 la sută, iar durata medie a contractelor de închiriere aflate în vigoare este de trei ani.

Clujul este una dintre cele mai dinamice piețe imobiliare din România. În acest moment, în oraș, sunt disponibili 210.000 de metri pătrați de birouri moderne, iar în acest an vor mai fi livrați alți 47.000 de metri pătrați de birouri moderne.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × five =