Clujul a devenit capitala mondială a matematicii

Trimite și altora

Clujul a devenit capitala mondială a matematicii. Peste 1.000 de participanți din 114 țări sunt așteptați, de azi, la Olimpiada Internațională de Matematică, organizată în cel mai important oraș din Transilvania.

Dintre cei peste 1.000 de participanți la Olimpiada Internațională de Matematică, 615 sunt concurenți. Președintele de onoare al Olimpiadei este academicianul Viorel Barbu, profesor universitar în Cluj-Napoca, președintele secției de matematică din cadrul Academiei Române și participant la prima ediție a acestei competiții, organizată în anul 1959 în Brașov și Sinaia. Ca un amănunt de culoare, România și Bulgaria sunt singurele țări care au participat la absolut toate edițiile acestei competiții internaționale. Fiecare concurent va trebui să rezolve câte trei probleme în fiecare din cele două zile de concurs, spune inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus. Pe lângă competiție, până în 14 iulie, concurenții sunt invitați să descopere Transilvania prin intermediul unor excursii și evenimente dedicate. Deschiderea oficială a Olimpiadei Internaționale de Matematică va avea loc duminică, în Sala Polivalentă. Tot în Sala Polivalentă va fi organizată și competiția propriu-zisă, în care subiectele vor fi traduse în peste 60 de limbi și dialecte.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: România, ţara cu cea mai rapidă rată de creştere a comerţului electronic
Next articleMituri despre aerul condiționat, explicate de specialiști
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × two =