Clujul devine capitala mondială a matematicii în 2018

Trimite și altora

Clujul devine în acest an capitala mondială a matematicii. La începutul lunii iulie, în Cluj-Napoca va fi organizată Olimpiada Internațională de Matematică, eveniment la care sunt așteptați concurenți din peste 120 de țări. Este cea de-a șasea olimpiadă internațională de matematică organizată în România.

Cei mai buni elevi la matematică din lume vor concura pentru medaliile puse în joc la Olimpiada Internațională de Matematică din Cluj. Evenimentul va fi organizat în perioada 3 – 14 iulie. Elevii vor susține probele de concurs în același timp, în aceeași sală. De aceea, Olimpiada Internațională de Matematică va fi organizată în Sala Polivalentă, spune inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus.

Clujul a fost ales drept gazdă a olimpiadei internaționale pentru că are infrastructura și capacitatea de a organiza un astfel de eveniment, spune președintele Societății de Științe Matematice din România, Radu Gologan.

Pe lângă participarea la probele de concurs, cei 700 de elevi vor participa și la excursii prin intermediul cărora vor descoperi comorile turistice ale Transilvaniei. Printre obiectivele care vor fi vizitate se numără Salina Turda și cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

11 + seven =