Vara aduce o încetinire a creșterii prețurilor proprietăților imobiliare

Trimite și altora

Vara aduce o încetinire a creșterii prețurilor pe piața imobiliară. Potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro, prețul mediu la care sunt vândute apartamentele în marile orașe este de 1.200 de euro pe metrul pătrat. În unele orașe, precum Clujul, acest preț mediu depășește 1.500 de euro.

Ritmul în care cresc prețurile la apartamentele vândute în marile orașe a scăzut. Un studiu realizat de un portal de specialitate arată că, în medie, prețurile apartamentelor au crescut doar cu 3,1 la sută în prima jumătate a anului. În comparație, la finalul lui iunie 2017, prețurile erau cu 6,7 la sută mai mari decât cele de la începutul anului trecut. Această tendință este confirmată de piața reală, spune, Ioana Oltean, de la Napoca Imobiliare.

Orașul cel mai scump din România rămâne cu Clujul, cu prețul mediu de 1.522 de euro pe metrul pătrat. Pe locul doi se află Bucureștiul, care a ajuns la o medie de 1.333 de euro pe metrul pătrat, iar rata de creștere a prețului mediu în prima jumătate a anului a fost de 5,9 la sută. În Cluj-Napoca, rata de creștere a fost, de asemenea, de aproximativ 5 la sută, jumătate din rata de creștere înregistrată acum un an. Orașul cu cea mai rapidă creștere în acest an a fost Brașovul, iar creșteri semnificative au fost înregistrate și în Constanța și în Timișoara. În aceste condiții, constructorii încearcă să livreze soluții mai ieftine și mai rapide pentru cei care își caută o locuință. Așa ar fi o casă din panouri de tip sandwich, bazate pe lemn, construită în Câmpeni și care poate fi apoi ansamblată rapid oriunde în lume, spune omul de afaceri Sorin Sălăgean, care conduce compania Montana Câmpeni.

Specialiștii în piața imobiliară se așteaptă ca ritmul creșterilor să încetinească și mai mult în a doua jumătate a anului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Moda si politetea
Next articleKAASY.AI, soluția pentru investitorii în criptomonede
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × two =