Zeci de mii de turiști au vizitat Cheile Turzii

Trimite și altora

Cheile Turzii au devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Cluj. Potrivit Consiliului Județean, în primele șase luni ale acestui an, rezervația naturală Cheile Turzii a fost vizitată de peste 44.000 de turiști, iar acest număr este în creștere. 25.000 de turiști au vizitat Cheile Turzii doar în perioada mai-iunie.

Rezervația naturală Cheile Turzii este faimoasă în întreaga Europă pentru peisajele sale spectaculoase. Pârâul Hășdate a săpat în relieful calcaros de la marginea orașului Turda un defileu lung de 1.300 de metri, ai cărui pereți ajung la câte 200 de metri înălțime. În aceste chei se află peste 1.000 de specii de plante, animale, insecte sau păsări, inclusiv acvile. De asemenea, se află și vestigii istorice, precum peștera haiducului Balica, unul dintre eroii locali din vremea Războiului Curuților, purtat de principele Francisc Rakoczi al II-lea împotriva Habsburgilor. În defileu se află patru punți suspendate, precum și o via ferata, folosită de pasionații de alpinism care se cațără pe stâncile din Cheile Turzii. Turiștii sunt încântați de peisajul spectaculos.

În ciuda creșterii numărului de turiști, a scăzut numărul accidentelor petrecute în acest an în Cheile Turzii, datorită măsurilor de protecție și de prevenire luate de angajații și voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo. În total, au fost nouă intervenții în acest an, pentru cazuri precum entorse, luxații sau excoriații.

Comments

comments

SHARE
Previous articleKAASY.AI, soluția pentru investitorii în criptomonede
Next articleProfesia contabilă, sărbătorită de Filiala CECCAR Cluj. Profesia de contabil, instituită de Regele Ferdinand I
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 + 8 =