Munții Apuseni, refugiul cel mai bun contra caniculei

Cetatea Bologa este una dintre cele mai frumoase fortărețe din Carpații Occidentali

Trimite și altora

Munții Apuseni reprezintă unul dintre cele mai bune locuri de refugiu pentru cei care doresc să fugă de ritmul trepidant al orașelor și de căldura verii. Locuri precum Cheile Turzii, Cheile Runcului, Valea Arieșului, Băișoara sau Mărișel îi atrag pe turiștii de toate vârstele, de la tineri care merg cu cortul până la artiști care merg la munte pentru a crea în liniște.

Munții Apuseni reprezintă una dintre cele mai frumoase zone din România. Cu culmile lor domoale, străjuite de codri seculari și cu satele compuse din case de lemn, acești munți reprezintă o sursă de inspirație pentru artiștii care caută pacea necesară creației.

În zone precum Cheile Turzii, Cheile Runcului, Cheile Borzești sau Cheile Râmeți vin în fiecare zi sute de turiști. La Cheile Turzii unii rămân mai multe zile, cu cortul.

Alți turiști sunt atrași de peșterile de la Cetățile Ponorului, de arhitectura unică a unor sate precum Roșia Montană sau de posibilitatea de a practica sporturi precum parapanta sau escalada în zona Rimetea. Există și turiști care fac tururi de o săptămână sau de 10 zile, care îi poartă prin mai multe zone ale acestor munți care și-au păstrat intact farmecul.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTensiuni la 20 de ani de la revenirea Hong Kong-ului sub suveranitatea Beijingului
Next articleRaed Arafat, pe locul 14 în topul celor mai influenți arabi din lume
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 3 =