O firmă din Cluj produce hardware pentru Agenția Spațială Europeană

Tot mai multe companii din Cluj devin partenere ale Agenției Spațiale Europene. Dacă până acum predominau contractele prin care firmele clujene ofereau servicii și produse software, acum a apărut și prima companie care produce hardware pentru agenția spațială. Reprezentanții clusterului ARIES Transilvania afirmă că aceste contracte reprezintă o recunoaștere a calității înalte a produselor și serviciilor realizate la Cluj.

Colaborarea cu Agenția Spațială Europeană reprezintă o miză tot mai mare pentru companiile clujene. Experții lor au ocazia să interacționeze cu cei mai buni specialiști din lume în domeniul tehnologiilor spațiale și să vină cu idei și cu soluții în acest domeniu de vârf, spune președintele clusterului ARIES Transilvania, Voicu Oprean.

Până acum, au existat parteneriate în domeniul producției de software și în cel al cercetării științifice. Însă companiile clujene au început să producă și componente hardware pentru Agenția Spațială Europeană, mai spune Voicu Oprean, fondator al companiei AROBS.

Există și alte tipuri de colaborare între agenția spațială și diferite entități clujene. Observatorul Astronomic din Mărișel, de exemplu, monitorizează sateliții europeni și strânge pentru agenția spațială date referitoare la activitățile nucleare de pe întreaga planetă.

 

Foto: Space News

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

fourteen − 3 =