Piața serviciilor veterinare din Cluj, tot mai diversficată. Apare și ”SMURD-ul pentru animale”

Trimite și altora

Piața serviciilor veterinare din Cluj se dezvoltă rapid. Pe lângă cabinetele și clinicile clasice, au început să apară spitale specializate pe specii, pensiuni pentru animale, iar acum Clujul ar urma să devină primul oraș din țară care va avea un serviciu de tip SMURD veterinar.

Clujul a devenit cel mai inovator centru urban din România în domeniul serviciilor veterinare. Un rol important în dezvoltarea și diversificarea acestora îl are Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Un exemplu legat de diversificarea acestor servicii veterinare este reprezentat de pensiunile și hotelurile pentru animale.

Un alt exemplu de inovare în domeniul veterinar este apariția unor spitale profilate pe diferite specii. Așa ar fi spitalul de cai, unicul de acest fel din regiune, care funcționează în cadrul universității clujene, spune directorul spitalului de cabaline, profesorul universitar Iancu Morar.

Cel mai nou serviciu, care va fi disponbil în curând, este reprezentat de un soi de SMURD pentru animale. Serviciul de urgențe veterinare va fi asigurat non-stop de medici veterinari, care se vor deplasa cu ajutorul unor ambulanțe speciale, acolo unde va fi nevoie de ei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − 1 =