Sindicaliștii din Tineret și Sport intră în grevă

Trimite și altora

Sindicatul National Sport si Tineret a anunţat că, din cauza nerezolvării până în prezent a revendicărilor salariale, a stabilit un program de proteste, care poate culmina cu greva generală, în data de 8 august. Protestele încep vineri, 27 iulie, cu o greva de avertisment, care îneamnă încetarea activităţii între orele 10-12. A doua grevă de avertisment va avea loc şi joi, 2 august. În aceeaşi zi, între orele 10 – 12, este planificat un miting în faţa Ministerului Turismului şi Sportului, la care sunt aşteptate circa 400 de persoane din Bucureşti şi din ţară.

Mitingul va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern, unde vor fi depunse revendicările salariaţilor din acest sector. Greva generală este planificată în data de miercuri, 8 august, cu încetarea totală a activităţii până la soluţionarea revendicărilor. Sindicatul solicită egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, plata orelor suplimentare şi a muncii în zilele de sâmbătă şi duminică şi în sărbatorile legale, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiile sportive naţionale la nivelul celor din instituţiile subordonate Ministerului Turismului şi Sportului, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante şi prelungirea Contractului colectiv de muncă.

Printre instituţiile din Cluj care aparţin de acest sector se numărăr Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Clubul Sportiv Municipal şi Casa de Cultură a Studenţilor.

 

Foto: Ziar de Cluj

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY