Analist economic la RFI: S-ar putea să ne trezim într-o criză ca cea din 2009. Creșterea dispare cum a apărut

Trimite și altora

Criza politică produce efecte imediate în plan economic: euro este cotat la 4,58 de lei, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Pe piața interbancară, înainte de prânz, cursul a fost chiar mai ridicat; de altfel, leul a pierdut astăzi teren și în fața dolarului sau a francului elvețian, transmite RFI România.

Pe termen mediu și lung, un blocaj politic poate produce însă efecte mult mai grave, care pot anihila cu ușurință creșterea de peste 5 procente înregistrată de România, atrage atenția, la RFI, analistul Sorin Dinu, cercetător la Institutul pentru Prognoză:

”Ne aducem aminte de perioada Radu Vasile. E cam același mecanism. Perioada aceea a însemnat pentru România o scădere semnificată a produsului intern brut. Există deja semnale, avertismente trimise guvernului român pentru înrăutățirea ratingurilor. Criza politică prelungită în mod probabil va duce la o degradare a ratingurilor României care va avea ca rezultat creșterea costurilor de finanțare pe termen imediat. Iar pe termen mai lung s-ar putea să ne trezim într-o criză ca cea din 2009. Transmite un semnal de instabilitate, iar creșterea aceasta economică dispare așa cum a apărut”, afirmă Sorin Dinu.

 

Ascultați interviu integral pe site-ul RFI România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleReparații pe drumul turistic spre lacurile de pescuit de la Țaga și Geaca
Next articleTechsylvania începe la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

11 − 6 =