Lacul Tarnița atrage turiști pasionați de pescuit și de sporturile nautice

Trimite și altora

Zona Tarnița din Munții Apuseni a devenit una dintre cele mai vizitate. Chiar dacă a venit toamna, turiștii sunt atrași de posibilitatea de a practica sporturi nautice sau de a pescui în lacul de acumulare sau de a se plimba prin pădurile din jurul lacului.

Din anii 1970, în zona Tarnița a început construirea unui baraj de acumulare, înalt de 97 de metri. Acesta a fost finalizat în anul 1974, iar în amonte s-a format un lac de acumulare cu o suprafață de 215 hectare. Acest lac, mărginit de stânci și de păduri, este considerat drept una dintre cele mai frumoase zone din Munții Apuseni, după cum spun turiștii.

Alți turiști vin pentru competițiile sportive, de la canotaj la schi nautic sau la înot. Cei care vor să se cazeze în Tarnița pot să caute motelurile și pensiunile din zona Coada Lacului sau pot să închirieze una dintre vilele ridicate de persoane private pe malul lacului de acumulare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleOrarul de vizitare a Salinei Turda, modificat din 10 septembrie
Next articleEuroparlamentarul Daniel Buda cere Guvernului să deschidă piața muncii pentru extracomunitari
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

1 comentariu

  1. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: clujinsider.ro/2018/09/09/lacul-tarnita-atrage-turisti-pasionati-de-pescuit-si-de-sporturile-nautice/ […]

LEAVE A REPLY

seventeen + 1 =