Europarlamentarul Daniel Buda cere Guvernului să deschidă piața muncii pentru extracomunitari

Trimite și altora

Guvernul trebuie să ușureze accesul pe piața muncii din România a muncitorilor din afara Uniunii Europene, este de părere președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda. El este de părere că o astfel de măsură este necesară în condițiile în care piața românească se confruntă cu o criză acută de forță de muncă.

Există studii realizate de asociații patronale care arată că România ar avea nevoie de aproximativ un milion de muncitori din străinătate. Cei mai apreciați sunt cei din Republica Moldova, din Bucovina de Nord, din Maramureșul de dincolo de Tisa sau de pe Valea Timocului, adică din comunități vorbitoare de limba română din Basarabia, Ucraina sau Serbia, care sunt foarte ușor de integrat în echipele de angajați ai firmelor din România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLacul Tarnița atrage turiști pasionați de pescuit și de sporturile nautice
Next articleDe ce tot mai mulți turiști britanici sunt interesați de Transilvania
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

1 comentariu

  1. … [Trackback]

    […] Find More Informations here: clujinsider.ro/2018/09/09/europarlamentarul-daniel-buda-cere-guvernul-sa-deschida-piata-muncii-pentru-extracomunitari/ […]

LEAVE A REPLY

five − one =