Istoricul Liviu Brătescu (PNL) critică activitatea ministrului Culturii, George Ivașcu (PSD)

Trimite și altora

Președintele Comisiei pentru Cultură, Culte și Minorități din cadrul PNL, istoricul Liviu Brătescu, critică activitatea ministrului Culturii, George Ivașcu. El a afirmat că în acest an al Centenarului lipsesc o viziune și o strategie asumate de ministru, deși există documente strategice redactate de profesioniștii din cadrul ministerului, dar care nu au fost asumate la nivel politic.

Liviu Brătescu a făcut aceste declarații la Cluj-Napoca, unde participă la o ședință a comisiei de profil din cadrul PNL. Istoricul ieșean a mai afirmat că propune reorganizarea Ministerului Culturii prin trecerea direcțiilor județene de cultură și patrimoniu național în subordinea Institutului Național al Patrimoniului, precum și eficientizarea Administrației Fondului Cultural Național prin creșterea gradului de colectare a taxelor care alimentează fondul cultural național și prin impunerea unor criterii mai transparente în acordarea finanțărilor nerambursabile pentru proiecte culturale și editoriale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUDMR se pregătește de un nou Congres. Hunor Kelemen refuză să spună dacă va candida pentru un nou mandat de președinte
Next articlePregătirile pentru Clujotronic, pe ultima sută de metri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 2 =