Liviu Dragnea a prezentat calendarul instalării noului Guvern

Trimite și altora

dragneaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat vineri calendarul instalării Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Votul de învestitură este programat pentru data de 4 ianuarie.

Pe 3 ianuarie vor fi convocate Birourile Permanente ale celor două Camere, vor avea loc plenuri ale Camerelor, şedinţe ale conducerilor PSD şi ALDE, în care se va valida lista Cabinetului Grindeanu şi vor fi depuse la Parlament structura Guvernului, programul de guvernare şi lista miniştrilor.

Pe 4 ianuarie, de la ora opt dimineaţa, vor fi audiaţi miniştrii în comisiile parlamentare de specialitate şi va avea loc ulterior votul pentru învestirea Executivului.

În aceeaşi zi, ar trebui să se desfăşoare teoretic şi ceremonia de depunere a jurământului de către noul Guvern.

Sorin Grindeanu a declarat vineri că a primit în cursul dimineţii un mesaj pe telefon din partea preşedintelui Klaus Iohannis, în care era anunţat de desemnarea sa. “Am primit de dimineaţă un sms de la Iohannis, nu aveam numărul dânsului, l-am sunat pe domnul Dragnea să verific dacă acela e numărul domnului preşedinte. După ce am primit confirmarea, i-am mulţumit”, a spus premierul desemnat. Întrebat ce scria în sms, Sorin Grindeanu a răspuns: “Succes! Klaus Iohannis”.

De partea sa, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că anunţul făcut de preşedinte prin sms este un caz de Cartea Recordurilor.

Premierul desemnat a declarat că nu porneşte de la premisa că va avea un mandat mai scurt de patru ani, dar a subliniat că va colabora foarte strâns cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum să eviți curse de 5 ori mai scumpe și alte informații utile dacă mergi cu Uber în noaptea de Anul Nou
Next article2017 – se ieftinesc carburanţii, electricitatea şi gazele naturale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × one =