UDMR se pregătește de un nou Congres. Hunor Kelemen refuză să spună dacă va candida pentru un nou mandat de președinte

Trimite și altora

Membrii Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR vor discuta, la jumătatea lunii octombrie, data la care va fi organizat viitorul Congres al acestei formațiuni politice. De asemenea, președintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că membrii Consiliului Reprezentanților Unionali vor discuta și despre criteriile de desemnare pentru candidații Uniunii la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 26 mai 2019.

”Propunerea noastră este ca acest Congres să aibă loc în luna februarie, la Cluj”, a spus Hunor Kelemen, în cadrul unei conferințe de presă ținute la Cluj. Președintele UDMR a declarat că este prematur să spună dacă va candida pentru un nou mandat la Congresul de la Cluj.

De asemenea, el a declarat că nu există în prezent nici un fel de discuții cu celelalte formațiuni politice ale maghiarilor ardeleni, respectiv Partidul Civic Maghiar și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, despre o eventuală colaborare la alegerile europarlamentare. În prezent, UDMR are doi europarlamentari, Csaba Sogor și Iuliu Winkler, care activează în grupul PPE. Însă maghiarii din Transilvania mai sunt reprezentați și de fostul episcop reformat de Piatra Craiului, Laszlo Tokes, care este președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania, o formațiune civică ce susține Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Laszlo Tokes are la activ trei mandate în Parlamentul European, iar pentru o jumătate de mandat a fost și vicepreședinte al Parlamentului.

Primul mandat l-a obținut ca independent, susținut de Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania. Cel de-al doilea mandat l-a obținut pe lista UDMR și a fost singurul scrutin în care maghiarii din Transilvania au obținut trei mandate. Cel de-al treilea mandat l-a obținut în Ungaria, ca reprezentant al FIDESZ, partidul de guvernământ condus de premierul de la Budapesta, Viktor Orban. Laszlo Tokes nu a spus dacă va candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTransportatorii cer demisia ministrului Transporturilor
Next articleIstoricul Liviu Brătescu (PNL) critică activitatea ministrului Culturii, George Ivașcu (PSD)
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 + 15 =