Ministrul Muncii: Salariul minim pe economie va fi anul viitor 2050 de lei

Trimite și altora

Salariul minim pe econonime va ajunge la 2050 de lei, de la 1 ianuarie, conform precizărilor făcute de ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta a aminitit că în 2017, când a preluat portofoliul Muncii, salariul minim era 1.250 de lei.

Din 2018, ministrul anunță creșteri salariale și în rândul bugetarilor, mai exact, cu 25% din diferenţa până la grila stabilită în 2022. Astfel, un consilier care are în prezent un venit de 2.000 de lei, iar în grila din 2022 are stabilit un salariu de 6.000 de lei, va avea o creștere de 1.000 de lei, conform explicației ministrului Muncii. Totodată,  Lia Olguța Vasilescu susține că deficitul la bugetul de pensii a scăzut cu mai multe miliarde de lei după transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestiție de 13 milioane de euro în Nervia Industrial Park
Next articleClujul rămâne unul dintre cele mai atractive centre universitare pentru studenții străini
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − five =