Clujul va găzdui anul viitor Olimpiada Internaţională de Matematică

Trimite și altora

Clujul va găzdui anul viitor Olimpiada Internațională de Matematică. Olimpiada, ajunsă al cea de-a 59-a ediţie  va avea loc în perioada 3 — 14 iulie, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN). Competiția este organizată de ministerul de resort, Societatea de Științe Matematice din România și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, facultățile de Matematică și Informatică din București și Cluj-Napoca și Institutul de Matematică ‘Simion Stoilow’ din cadrul Academiei Române. Costurile organizării sunt asigurate de Ministerul Educației Naționale, iar demersul de a aduce competiția pentru a patra oară în țara noastră aparține Societății de Științe Matematice din dorința de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, precizează MEN. La Cluj sunt așteptați peste 600 de elevi din peste o sută de țări, fiecare țară fiind reprezentată de o echipă formată din până la șase elevi și însoțită de cel puțin doi profesori matematicieni. Concursul va fi organizat la Sala Polivalentă.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUnivers T, premiat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj
Next articleConsens politic: România trebuie să adere la moneda euro și să se apropie de nucleul dur al Uniunii Europene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × two =