ClujToday.ro: Romania, obligata sa aiba succes in exercitarea mandatului presedintiei Uniunii Europene

Trimite și altora

România este obligată să aibă succes în exercitarea mandatului preşedinţiei semestriale a Uniunii Europene. Aceasta este concluzia unei dezbateri găzduite Universitatea Babeş-Bolyai, la care au participat fostul premier, Emil Boc, europarlamentarul Sigfried Mureşan, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, şi ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. Participanţii la această dezbatere afirmă că românii trebuie să îşi strângă rândurile şi să încerce să influenţeze agenda europeană, potrivit ClujToday.ro.

 

România va trebui să exercite un mandat istoric la preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, pentru că în perioada celor şase luni de la începutul anului viitor se va produce Brexit-ul. De asemenea, trebuie finalizat bugetul Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că în timpul preşedinţiei române va fi stabilit cum va arăta Uniunea în viitorii şapte ani. De aceea, românii trebuie să îşi strângă rândurile pentru a avea un mandat de succes, a spus fostul prim-ministru al României, primarul din Cluj, Emil Boc.

Europarlamentarul Sigfried Mureşan, membru al Partidului Popular European, crede că în cele şase luni România are datoria să îi apropie cât poate de mult pe românii basarabeni de Uniunea Europeană.

La rândul său, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, este de părere că românii au nevoie să găsească formula consensului pentru a pune în valoare această oportunitate istorică. El crede că un model bun este consensul creat acum 100 de ani, la Marea Unire.

Participanţii la dezbaterea găzduită de Universitatea Babeş-Bolyai au căzut de acord că formula dorită de consens trebuie bazată pe valorile europene, care includ statul de drept, independenţa Justiţiei şi libertatea presei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY