Care sunt cifrele parteneriatului economic româno-german. Investitorii germani, îngrijorați de declarațiile guvernanților români

Trimite și altora

România continuă să fie interesantă pentru investitorii germani, însă există câteva probleme pe care autoritățile române trebuie să le rezolve, pentru ca țara noastră să își mențină atractivitatea. Este vorba de accesul la forța de muncă, de birocrație și de predictibilitate. De asemenea, investitorii germani sunt îngrijorați de pozițiile anti-germane exprimate de diferiți oficiali guvernamentali din România, a declarat la Cluj președintele AHK – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Dragoș Anastasiu. El a participat la lansarea biroului din Transilvania al AHK, care a lansat la Cluj biroul din Transilvania al AHK.

Nivelul investițiilor germane în România a crescut semnificativ în ultimii ani. Germania este principalul partener comercial al României, iar oamenii de afaceri germani vor să investească în continuare în țara noastră. Însă investitorii germani sunt îngrijorați de unele declarații antigermane ale unor demnitari guvernamentali din România. De aceea, AHK – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană i-a trimis o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, în care reprezentanții mediului de afaceri german și-au exprimat speranța că aceste declarații nu reprezintă poziția oficială a Guvernului. De asemenea, pentru a atrage în continuare investitori străini, autoritățile trebuie să rezolve o serie de probleme, a declarat președintele AHK, Dragoș Anastasiu.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană numără 600 de companii, care au o cifră cumulată de afaceri de 28 de miliarde de euro și care au generat 250.000 de locuri de muncă directe. 85 la sută dintre aceste companii au sediul central în România. Schimburile comerciale bilaterale româno-germane au depășit pragul de 30 de miliarde de euro pe an, ceea ce reprezintă 20 la sută din comerțul extern al României. Valoarea capitalului german investit în România este de 9,3 miliarde de euro. În total, sunt prezente în România 7.500 de companii germane.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePreședinția română a UE, dezbătută la UBB
Next articleClujToday.ro: Romania, obligata sa aiba succes in exercitarea mandatului presedintiei Uniunii Europene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen + eight =