77 la sută dintre apartamente, cumpărate cu credit ipotecar

Trimite și altora

Creditele ipotecare au influențat foarte mult piața imobiliară în acest an. Potrivit datelor strânse de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, 77 la sută dintre apartamentele tranzacționate în primele opt luni ale acestui an au fost cumpărate cu ajutorul creditelor imobiliare ipotecare.

În total, în România, până la finalul lunii august, au fost vândute 87.674 de apartamente, dintre care 69.752 au fost cumpărate cu credite ipotecare. În total, în primele opt luni ale anului, băncile au dat credite ipotecare în valoare totală în valoare de 4,3 miliarde de lei. Pe lângă apartamente, această sumă include și creditele acordate pentru cumpărarea unei case sau a unei bucăți de pământ pe care urmează să fie ridicată o locuință.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCifră de afaceri de 43 de milioane de euro pentru NTT Data
Next articleCum își întâmpină bobocii universitățile clujene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − nineteen =