Cum își întâmpină bobocii universitățile clujene

Trimite și altora

Universitățile clujene au dezvoltat strategii de integrare pentru bobocii care vin atât din țară, cât și din străinătate pentru a studia la Cluj. Ei sunt întâmpinați de studenții mai mari, care încearcă să îi integreze pe noii veniți, prin activități educative, prin petreceri sau prin tururi ale universităților.

La Universitatea de Medicină și Farmacie, bobocii sunt preluați de studenții din anul II, care le prezintă facultatea, laboratoarele și restaurantele din jurul universității. Cei care studiază la liniile engleză și franceză au parte de cursuri introductive legate de civilizația românească și de tururi ghidate prin centrul orașului. Studenții străini spun că orașul le-a făcut o bună impresie.

Universitatea Tehnică a organizat Săptămâna Bobocului. Este vorba de o suită de evenimente organizate atât de universitate, cât și de diferite ONG-uri și companii private. Activitățile includ tururi ghidate ale orașului, lansare de baloane cu heliu, concerte, dar și discuții informale cu profesorii și cu studenții din anii mai mari. De astfel de evenimente au deopotrivă parte studenții români și cei străini.

La Universitatea Babeș-Bolyai, activitățile dedicate bobocilor sunt apanajul organizațiilor studențești, care funcționează în fiecare facultate în parte. În universitățile clujene învață aproximativ 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi. Câteva mii dintre ei provin din străinătate.

Comments

comments

SHARE
Previous article77 la sută dintre apartamente, cumpărate cu credit ipotecar
Next articleClujul de ieri: Boala sinuciderilor la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 + 16 =