Armata Română a serbat Ziua Regelui prin retragere cu torțe

Trimite și altora

Centrul Clujului a găzduit azi ceremoniile care au marcat Ziua Regelui, serbată de Armata Română. Militarii au depus coroane de flori la monumentul intitulat Glorie Ostașului Român din Piața Avram Iancu.

 

Apoi, de la ora 19.00, în centrul orașului, a fost organizată o retragere cu torțe, din Piața Unirii și până în Piața Ștefan cel Mare. Ziua de 25 octombrie este Ziua Regelui, pentru că este ziua în care s-a născut regretatul Rege Mihai I al României, în 1921. În anul 1944, pentru a-i face un cadou aparte Suveranului, militarii români au lansat ofensiva de la Carei, care a eliberat ultimul colț de pământ românesc de sub ocupația Ungariei fasciste. Din acest motiv, Ziua Regelui este considerată și Zi a Armatei Române, pentru a onora eroismul celor care și-au dat viața pentru patrie în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Comments

comments

SHARE
Previous article6, vine FISC-ul, Festivalul Internațional de Stand-Up Comedy!
Next articleClujul de ieri: A muri occidental
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 + one =