Sute de specialiști în IT s-au reunit la Codiax

Trimite și altora

Peste 550 de profesioniști în IT au participat la Codiax 2018. Conferința, dar și cele opt sesiuni tehnice au fost sold-out înainte de startul evenimentului. 

În mod concret, Codiax a transformat două dintre cele mai importante orașe din România într-un hub al tehnologiilor viitorului cu ecouri în toate colțurile Europei de Est. 

“Știu că în România există o comunitate IT foarte puternică și dezvoltată, astfel că pentru mine a fost interesant să ajung aici. Am călătorit în aproape toată Europa de Est, mai puțin România și a fost o oportunitate pentru mine. Este o conferință foarte tehnică, axată pe noile tehnologii, inteligență artificială și deep learning așa că e locul potrivit unde să vii”, a explicat Julien Simon, de la la Amazon.

“Este o conferință dedicată developerilor și axată pe deep tech. Codiax pune Transilvania pe hartă ca un loc unde să mergi pentru a explora tehnologiile viitorului, dar și unde poți descoperi companii noi și oameni talentați. Având în vedere pregătirea tehnică a participanțiilor este ideal mix-ul dintre o zi de workshop-uri și o zi de conferință, astfel toate categoriile de participanți se pot bucura de informațiile excelente prezentate”, a declarat  Victoria Albrecht, de la Springbok AI.

Speakeri de la companii de top precum Amazon, Cisco, Google – DeepMind și Omni:us au analizat noile tehnologii și modul în care acestea pot schimba viitorul, atât teoretic, cât și practic. Transferul de cunoștiințe dintre experții internaționali și participanți a debutat cu o serie de șase sesiuni tehnice, iar workshop-urile s-au desfășurat cu sălile pline. Participanții au învățat cum să dezvolte o aplicație de realitate virtuală cu ajutorul echipei formate din Aura Virgolici și Vlad Cojocaru de la Metro Systems, dar și cum să își dezvolte propriul sistem de interconectivitate într-o locuință smart într-o sesiune susținută de Florin Baroga, Software Engineer la Macadamian. Într-o sală paralelă, Karol Przystalski a ajutat zeci de pasionați de tehnologie să creeze un asistent virtual.

În ziua a doua, pe scena Codiax au urcat 14 speakeri din toată lumea care, rând pe rând, au demonstrat cum tehnologiile viitorul au deja un impact asupra comunității. Cum poate inteligența artificială să ajute la procesarea de documente în domeniul asigurărilor, la crearea de muzică ori dezvoltarea festivalurilor, dar și cum frauda din sistemul bancar poate să fie prevenită cu ajutorul machine learning au fost doar câteva dintre subiectele  dezbătute pe scena Codiax.

„Știați că, la nivel global, sistemul bancar este folosit în așa-numita „spălare de bani” în cazul a peste 38 de miliarde de dolari? Adică echivalentul a jumătate din bugetul național al României?”, a spus Marek Modr, de la CEAi. Acesta a explicat cum, prin utilizarea unor tehnologii precum machine learning și deep learning, actualul mecanism de control al tranzacțiilor și identificarea celor care folosesc sistemul bancar pentru spălarea de bani poate fi îmbunătățit.

Mitul Jain, reprezentant al OptioPay, a dezvăluit cum compania germană încearcă să revoluționeze tranzacțiile în bani prin dezvoltarea primei platforme din lune care permite convertirea acestora în carduri cadou.

„Tehnologia Machine Learning este prea complicată pentru marea majoritate a developerilor, astfel că Amazon a creat SageMaker, o platforma care le permite acestora să creeze, în timp record, produse bazate pe machine learning”, a explicat Julien Simon de la Amazon pe scena Codiax. A urmat apoi o sesiune tehnică prin care participanții au învățat lucruri de bază despre platformă.

A treia zi a evenimentului a extins transferul de cunoștințe între speakerii evenimentului, lideri internaționali din domeniul deep tech și participanți la Sibiu. Peste 200 de dezvoltatori de software, profesioniști și pasionați de tehnologie au participat la Codiax Sibiu pentru al doilea an consecutiv.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY