ClujToday.ro: Deputatul PNL, Adrian Oros, cere demisia unui parlamentar PSD. Aurel Solomon este acuzat de declaratii fascistoide

Trimite și altora

Deputatul clujean Adrian Oros, vicepreşedinte al PNL, îi cere demisia din Parlament deputatului PSD, Aurel Solomon. Acesta a fost huiduit la Bârlad după ce a spus, la o manifestare dedicată Centenarului, că îşi doreşte ca România să fie condusă de un etnic român, nu de un etnic german. Potrivit lui Adrian Oros, această declaraţie este inacceptabilă. Parlamentarul clujean a declarat că trebuie avută în vedere vrednicia unui om, nu etnia sa şi a adăugat că România a avut parte de mai mult bine din partea unor etnici germani precum Regele Carol I sau Regele Ferdinand I decât de pe urma unor etnici români precum Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Aurel Solomon, potrivit ClujToday.ro.

 

”Am aflat cu consternare că deputatul PSD Aurel Solomon, la o manifestare din Bârlad dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a spus că îşi doreşte ca de viitorul Centenar România să fie condusă de un etnic român, nu de unul german.

Declaraţiile domnului Solomon sunt total inacceptabile şi domnia sa ar trebui să îşi ceară scuze imediat.

 

Nu contează etnia unui om, ci vrednicia sa. Iar dacă privim în istorie, putem constata că doi etnici germani, Regele Carol I, cel care a obţinut independenţa României, şi Regele Ferdinand I, cel care a făurit Marea Unire, au fost mult mai buni pentru România decât etnici români precum Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Aurel Solomon.

România este patria tuturor cetăţenilor săi, indiferent de etnie, confesiune religioasă, sex sau apartenenţă politică. Pentru viitorul imediat, eu îmi doresc să avem în fruntea ţării conducători cu cazierul fără pată, buni gospodari şi capabili să construiască un viitor mai bun pentru noi toţi.

Îmi doresc ca România să aibă mai multe spitale moderne şi mai puţine declaraţii din registrul fascistoid. De asemenea, îmi doresc să facem din România o patrie mai bună pentru toţi cetăţenii săi, astfel încât nimeni să nu mai fie nevoit să îşi caute bunăstarea peste hotare. Şi pentru aceasta nu trebuie să aşteptăm viitorul Centenar. Datoria noastră este să muncim încă de acum pentru a avea o Românie modernă, democratică, liberală şi ataşată ferm valorilor europene şi atlantice”, a scris Adrian Oros, pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + 16 =