România a obținut cele mai mari producții de porumb și de floarea-soarelui din Uniunea Europeană

Trimite și altora

România a obținut anul acesta cele mai mari producții de porumb și de floarea-soarelui dintre statele Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 

Astfel, România a obținut o recoltă totală de porumb de 18 milioane de tone, iar cantitatea totală ar putea crește, deoarece 0,5 la sută din suprafață încă nu a fost recoltată. În total, în România, au fost cultivate cu porumb 2,4 milioane de hectare.

 

Producția totală de floarea-soarelui obținută în România a fost de 3,35 milioane de tone. Suprafața cultivată cu floarea-soarelui în acest an a fost de 1,01 milioane de hectare.

 

Creșteri semnificative au fost obținute și în alte sectoare agricole. De exemplu, cantitatea totală de grâu obținută în acest an a fost de 10,2 milioane de tone, în creștere cu 2,3 la sută față de cantitatea obținută anul trecut. În acest an, producția totală de cereale a crescut la 30 de milioane de tone, în condițiile în care în 2017, producția totală de cereale a fost de 27 de milioane de tone.

 

Potrivit datelor Eurostat, valoarea totală a producției agricole a crescut cu 13,2 la sută față de 2017. Această creștere este compusă din creșterea cu 17,9 la sută a valorii totale a producției vegetale, cu 8,8 la sută a valorii totale a producției animale și cu 5,1 la sută a valorii serviciilor agricole.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY