România a obținut cele mai mari producții de porumb și de floarea-soarelui din Uniunea Europeană

Trimite și altora

România a obținut anul acesta cele mai mari producții de porumb și de floarea-soarelui dintre statele Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 

Astfel, România a obținut o recoltă totală de porumb de 18 milioane de tone, iar cantitatea totală ar putea crește, deoarece 0,5 la sută din suprafață încă nu a fost recoltată. În total, în România, au fost cultivate cu porumb 2,4 milioane de hectare.

 

Producția totală de floarea-soarelui obținută în România a fost de 3,35 milioane de tone. Suprafața cultivată cu floarea-soarelui în acest an a fost de 1,01 milioane de hectare.

 

Creșteri semnificative au fost obținute și în alte sectoare agricole. De exemplu, cantitatea totală de grâu obținută în acest an a fost de 10,2 milioane de tone, în creștere cu 2,3 la sută față de cantitatea obținută anul trecut. În acest an, producția totală de cereale a crescut la 30 de milioane de tone, în condițiile în care în 2017, producția totală de cereale a fost de 27 de milioane de tone.

 

Potrivit datelor Eurostat, valoarea totală a producției agricole a crescut cu 13,2 la sută față de 2017. Această creștere este compusă din creșterea cu 17,9 la sută a valorii totale a producției vegetale, cu 8,8 la sută a valorii totale a producției animale și cu 5,1 la sută a valorii serviciilor agricole.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDe unde vin banii rusești cu care magnatul Ștefan Vuza vrea să cumpere Oltchim
Next articleInvestiție de 800.000 de euro în magazinul BestValue
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 + 10 =