Agricultura românească, printre cele mari creșteri din Uniunea Europeană

Trimite și altora

Agricultura românească a înregistrat o creștere semnificativă în anul 2017, potrivit Eurostat. Concret, statisticienii au calculat că valoarea totală a produselor agricole românești care au ajuns în circuitul comercial este de 17,5 miliarde de euro.

 

Acest lucru înseamnă că, în 2017, valoarea produselor agricole românești a crescut cu 13,2 la sută, comparativ cu anul 2016. Creșteri mai mari ale valorii producției agricole au mai fost înregistrate doar în Estonia, cu 18,2 la sută, și în Irlanda, cu 13,6 la sută, potrivit TransylvaniaToday.ro.

 

Astfel, valoarea producției agricole situează România pe locul 8 în Uniunea Europeană la acest capitol, după țări precum Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda și Polonia. Altfel spus, valoarea producției agricole realizată în România reprezintă 4 la sută din valoarea totală a producției agricole obținută în Uniunea Europeană.

Comments

comments

SHARE
Previous articleViaCluj.tv: O aplicație de HR dezvoltată în România, în Top 10 mondial
Next articleDe ce rămân stomatologii clujeni fără vacanța de iarnă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − twelve =