Beneficiile titlului de European City of Sports obținut de Cluj: turismul va crește consistent

Trimite și altora

În anul 2017, numărul turiștilor care au vizitat Clujul a crescut cu mai mult de 25 la sută față de 2016. În anul 2018, dezvoltarea turismului va primi un nou impuls, deoarece Clujul a fost declarat Oraș European al Sportului. De asemenea, și în 2018, Clujul va găzdui competiții majore, precum Campionatul European de Tineret la Tenis de Masă.

Clujul a devenit în acest an o adevărată capitală a sporturilor. Orașul a găzduit una dintre grupele Campionatului European de Baschet, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, dar și Campionatul Mondial de Karate Tradițional ori Cupa Europeană de Karate Shotokan. De asemenea, Clujul a găzduit meciuri internaționale de fotbal, tenis sau handbal, iar toate acestea au atras un mare număr de turiști. În 2018, acest statut al Clujului se va consolida și mai mult, pentru că a primit statutul de Oraș European al Sportului. Acest titlu a fost obținut nu doar competițiilor majore găzduite de Cluj sau datorită infrastructurii sportive, ci și pentru că autoritățile pun la dispoziția publicului, gratuit, baze moderne, spune primarul Emil Boc.

Proiectul propus de Cluj pentru anul în care va fi Oraș European al Sportului îmbină pasiunea pentru sport cu inovarea și cu IT-ul, mai spune Emil Boc. În anul 2017, numărul de turiști care au venit la Cluj a crescut semnificativ. În 2018, tendința va fi menținută, spun experții, în condițiile în care orașul este recomandat drept destinație turistică de publicații precum Huffington Post sau The Independent.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY