Școală de potcovari la USAMV

Trimite și altora

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a demarat un curs de specializare în potcovărie. Intenţia proiectului este de a crea în acest mod specialişti care să predea, ulterior, această meserie în România, potrivit ClujToday.ro.

La noi în țară lipsesc potcovarii specializaţi, astele că mulţi deţinători de cai apelează la experţi din străinătate. Un potcovit eficient poate să aducă un plus de 40 la sută în eficienţa utilizării acelui cal, iar un potcovit defectuos poate să inducă patologii severe la nivelul copitei care poate duce până la căderea ei. Un alt scop al proiectului este acela de a revigora o meserie care se pierde în România, după cum spun specialiştii USAMV. Prin acest proiect, care se va încheia în aprilie 2019, vor fi specializaţi 20 de studenţi. Un potcovar câştigă între 1.500 şi 2.500 de euro pe lună în Franţa şi este văzut ca un colaborator al medicului veterinar.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestiție de 800.000 de euro în magazinul BestValue
Next articleAdrian Oros, PNL: Opoziția pregătește moțiunea de cenzură!
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 + 12 =