Peditel 1791 ar putea avea a doua linie de gardă

Trimite și altora

Cel mai important serviciu de asistență medicală pediatrică prin telefon, Peditel 1791, se va extinde. Fondatorii Peditel 1791 doresc să înființeze o a doua linie de gardă, deservită de medici specialiști. Asistența medicală este oferită gratuit. Finanțarea este asigurată, prin intermediul donațiilor și sponsorizărilor, de Fundația Părinți în România. Funcționarea celor două linii de gardă ar costa 188.000 de euro pentru un an întreg.

La Cluj a luat naștere cel mai mare serviciu de asistență medicală pediatrică prin telefon din România. Părinții ai căror copii sunt bolnavi sună la numărul 1791 sau la *1791 și stau de vorbă cu medicii de gardă, care le pot da sfaturi competente sau îi pot îndruma spre serviciile medicale de urgență, spune reprezentanta serviciului Peditel, Cristina Grigore.

Pentru a înființa cea de-a doua linie de gardă, Serviciul Peditel se bazează pe sprijinul comunității, mai spune Cristina Grigore. Toți medicii care lucrează pentru Peditel sunt medici primari sau pediatri, iar unii au și specializare suplimentară în medicina de urgență.

Comments

comments

SHARE
Previous articleOPINIE. Ziua cea mai tristă, cea în care s-a născut ilegitim republica romînă
Next articleRFI: 2019 – anul european al tuturor pericolelor pentru România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

9 − three =