Cum se schimbă medicina sub impactul noilor tehnologii. Peditel, un exemplu de succes

Trimite și altora

peditelCând medicina se întâlnește cu noile tehnologii, apar soluții inovatoare. Așa a apărut la Cluj serviciul Peditel, prin intermediul căruia părinții pot obține sfaturi de la medici special calificați, în cazuri în care copiii suferă de o afecțiune care nu este una urgentă. Înființarea și dezvoltarea acestui serviciu a degrevat semnificativ unitățile de primire a urgențelor, care erau luate cu asalt în perioadele în care cabinetele medicilor de familie sunt închise.

 

Serviciul Peditel 1791 a fost creat de o organizație neguvernamentală, Asociația Părinți în România. Acest serviciu gratuit este o consecință a folosirii noilor tehnologii în domeniul medical. Prin intermediul telefonului, părinții pot obține sfaturi de la medici bine calificați, în cazuri care nu reprezintă urgențe medicale. Mii de părinți apelează la acest serviciu în fiecare lună, spune fondatoarea serviciului Peditel, Cristina Grigore. ”Am depășit 3.000 de apeluri în luna octombrie”, a afirmat Cristina Grigore.

 

Acest serviciu Peditel a început la Cluj și s-a extins la nivel național, cu ajutorul unor medici inimoși, mai spune Cristina Grigore. Deocamdată, medicii care deservesc serviciul Peditel provin doar din Cluj, însă reprezentanții asociației care a creat acest serviciu doresc să creeze o rețea de centre Peditel în orașele în care funcționează principalele universități de medicină și farmacie din România.

 

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × one =