Primul județ care va avea un sistem de monitorizare a elevilor care abandonează școala

Trimite și altora

Clujul va fi primul județ care va avea un sistem de monitorizare a elevilor care abandonează școala. Este vorba de o bază de date, care va fi administrată de Inspectoratul Școlar.

Elevii vor fi monitorizați în baza Codului Numeric Personal. Cei ale căror coduri numerice dispar din evidențele unor școli și nu se regăsesc la alte unități școlare din județ vor fi verificați cu ajutorul primăriilor din județ.

Inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că această măsură este legală, pentru că legea prevede învățământul obligatoriu. Tot el a declarat că măsura a devenit necesară după ce, anul trecut, aproximativ 100 de copii au abandonat școala. Cele mai mari rate de abandon școlar, potrivit lui Valentin Cuibus, sunt înregistrate în mediul rural și în comunitățile de romi.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePreședintele CJ Cluj, Alin Tișe, vrea grevă administrativă
Next articleLicitația pentru restaurarea castelului Banffy din Răscruci va fi reluată
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − fifteen =