ClujToday.ro: Elevii vor avea o nouă materie: Educație Financiară

Trimite și altora

Clujul este primul judeţ din România în care elevii vor avea posibilitatea să opteze pentru a studia cursuri de educaţie financiară. Proiectul a fost lansat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. El este susţinut de bănci comerciale. Orele de educaţie financiară vor fi incluse printre cele opţionale şi vor fi predate de profesori de matematică şi economie. Proiectul va debuta în semestrul al doilea, iar în primul an va fi calibrat în 10 şcoli care vor fi selectate pentru a fi incluse în acest proiect pilot, potrivit ClujToday.ro.

 

Educaţia financiară este un domeniu care devine tot mai important pentru viitorii cetăţeni responsabili şi implicaţi. De aceea, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Cluj a decis să ofere elevilor posibilitatea de a o studia, în cadrul materiilor opţionale. Materia va fi adaptată pentru grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, dar şi pentru licee şi şcoli profesionale, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus.

Proiectul va fi calibrat, în prima jumătate a anului viitor, în 10 şcoli. Apoi, predarea educaţiei financiare va fi extinsă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, iar proiectul va fi realizat cu sprijinul mediului bancar privat, spune directorul regional al unei bănci comerciale, Sorin Cordoveanu.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 5 =