Licitația pentru restaurarea castelului Banffy din Răscruci va fi reluată

Trimite și altora

Unul dintre cele mai frumoase castele nobiliare din Transilvania va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Castelul Banffy din Răscruci va deveni un centru cultural, care va uncționa în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Castelul Banffy din Răscruci a fost construit în secolul al XVIII-lea, în stil ecletic. De-a lungul timpului, aspectul castelului s-a modificat de mai multe ori. În perioada comunistă, castelul a fost folosit drept sediu pentru o școală ajutătoare, iar clădirea s-a degradat. Acum, castelul și domeniul său, cu o suprafață de 5,6 hectare, ar urma să își regăsească vechea strălucire, cu ajutorul fondurilor europene, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Cea mai frumoasă încăpere a castelului este sufrageria cu tavan casetat. Pe aceste casete sunt redate diverse scene din istoria familiei Banffy, mai spune Istvan Vakar.

Valoarea estimată a lucrărilor de restaurare este de 13,4 milioane de lei. Data limită până la care pot fi depuse ofertele este 13 martie. Castelul este considerat drept fratele mai mic al Palatului Banffy din Cluj-Napoca, fosta reședință a guvernatorului Transilvaniei, azi Muzeul de Artă, și al castelului Banffy din Bonțida, locul unde sunt organizate festivaluri precum Electric Castle sau Zilele Culturale Bonțidene.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePrimul județ care va avea un sistem de monitorizare a elevilor care abandonează școala
Next articleAndrei Năstase: Republica Moldova este sub asediu!
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 3 =