Clujul devine primul oraș din România în care documentele de urbanism vor fi eliberate în format electronic

Trimite și altora

bocPrimarul Clujului, Emil Boc, a anunțat o premieră pentru administrația publică din România. Potrivit primarului, de la începutul lunii aprilie, Primăria Cluj-Napoca va elibera documente de urbanism în format electronic.

Este vorba de avize și de certificate din acest domeniu. De exemplu, vor fi posibile eliberarea și prelungirea certificatelor legate de spațiile verzi, de siguranța circulației sau de salubritate. Tot electronic vor putea fi prelungite și autorizațiile de construire. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Cluj Innovation Days.

Această inițiativă vine în contextul în care deja Primăria Cluj-Napoca permite plata on-line a taxelor și impozitelor locale. Tot on-line pot fi depuse o serie de cereri, precum cele pentru alocarea unui loc de parcare, sau pot fi programate căsătoriile. De asemenea, sistemele informatice utilizate de admnistrația locală permit plata prin SMS a parcării sau a biletelor pentru transportul în comun.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePrinţul Charles, pictat de un artist clujean. Acum lucrează la portretul Reginei Marii Britanii
Next articleDrumul dintre Dej și Baia Mare, reabilitat cu fonduri europene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY