Cluj: Mobilizare extraordinară a tinerilor basarabeni la vot

Trimite și altora

Mai mult de 1.000 de cetățeni ai Republicii Moldova au votat până la această oră la secția de votare organizată la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Cei mai mulți dintre ei sunt tineri aflați la studii la diferite universități din Transilvania și care au ținut să se prezinte la vot în ciuda viscolului de afară. Numărul celor care s-au prezentat la urne este foarte mare, în condițiile în care la primul tur al alegerilor prezidențiale, la Cluj, au votat doar 1.400 de cetățeni ai Republicii Moldova, spune președintele biroului electoral de la Cluj, Simion Botnari.

 

vot-basarabeniTinerii care au votat la Cluj spun că doresc ca Republica Moldova să își continue parcursul european. Nu doar tinerii studenți au venit la vot. Dintre basarabenii care locuiesc în Transilvania au venit la secția de votare inclusiv persoane aflate în scaunul cu rotile, pentru că doresc ca Republica Moldova să se apropie și mai mult de România și de Uniunea Europeană. Procesul electoral s-a derulat fără incidente. În turul al II-lea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova se înfruntă candidatul pro-european și pro-român Maia Sandu și candidatul pro-rus, Igor Dodon, care este exponentul oligarhilor de la Chișinău.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum a devenit o mică afacere de familie din Luna cunoscută în toată lumea
Next articleClujToday.ro: Rusia a câştigat alegerile în Republica Moldova
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 + seven =