Sute de elevi au vizitat Târgul de Meserii, organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj

Câteva sute de elevi clujeni au trecut pe la Târgul de Meserii, organizat la ClujArena. Acest târg este inițiativa Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, în parteneriat cu asociațiile oamenilor de afaceri belgieni și germani, cu Consulatul General al Ungariei și cu Consulatul Onorific al Franței.

Târgul de Meserii a strâns unele dintre cele mai importante companii clujene. Reprezentanții acestora le-au explicat adolescenților care sunt așteptările lor de la viitorii angajați, însă nu au existat acțiuni propriu-zise de recrutare de personal. Menirea acestui târg este aceea de a arăta elevilor că merită să ia în considerare studiile tehnice, de la cele oferite de școli profesionale sau licee tehnice, până la cele oferite de universități. Și aceasta deoarece, în lipsa viitorilor specialiști, România va avea de suferit la capitolul competitivitate economică, spune consulul onorific al Franței la Cluj, Pascal Fesneau.

Mulți dintre liceenii care au trecut pe la standurile firmelor încă nu știu ce vor face de acum înainte. Târgul Meseriilor este o manifestare aflată la a treia ediție, care a pornit la inițiativa Alteței Sale Regale Principelui Radu al României. Pe lângă acest târg, învățământul tehnic și profesional mai este promovat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj prin intermediul unor caravane educaționale, organizate mai ales în mediul rural.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four + seven =