Studiu Ernst&Young: Antreprenorii români consideră că mediul fiscal s-a înrăutățit

Trimite și altora

52 dintre antreprenorii români consideră că, în 2018, mediul fiscal și juridic din România s-a înrăutățit. Doar 20 la sută dintre antreprenori consideră că lucrurile merg într-o direcție bună.

Aceasta este concluzia principală a unui studiu realizat de Ernst&Young, Impact Hub și Startarium. Același studiu mai arată că 74 la sută dintre antreprenori consideră că societatea românească nu sprijină mediul de afaceri, potrivit TransylvaniaToday.ro.

50 la sută dintre antreprenorii intervievați vor să își extindă afacerile și pe alte piețe. Dintre aceștia, 51 la sută vor să se extindă în Uniunea Europeană, iar 17 la sută vizează piața Statelor Unite ale Americii.

Pentru dezvoltarea mediului de afaceri, primele trei măsuri cerute Guvernului de antreprenorii români sunt reducerea taxării muncii, reducerea birocrației și menținerea stabilității și a predictibilității. Cele mai importante probleme cu care se confruntă sunt nivelul scăzut al educației angajaților, impredictibilitatea fiscală și situația politică actuală.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday: Subprefectul Zoltan Gyorke, repus în funcție
Next articleZeci de magistrați clujeni au protestat împotriva modificării legilor Justiției
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × three =